perjantai 22. lokakuuta 2010

bak/a, bakar, bakade, har bakat

tänää päätin toteuttaa katin jo kauan sitten esittämän postaustoiveen! aiheena oli ruoka, että niinkun leipasen jotai ja sitten kerron siitä täällä, näin ymmärsin asian.

leivoin siis mutakakun. oon tehny sen kerran aikasemmin, sillon se meni vähän liian kypsäks mutta nyt tuli täydellistä!

kuivat aineet kulhoon (HUOM ei sokeria!!)n.200g margariinia kattilaanmargariini ja suklaat kattilaan ja lämmitystä että ne sulaamunat ja sokeri vaahdoksi

tässä kohtaa pakko kertoo että ehkä ainoo asia minkä opin yläasteen kotsan tunneilla, oli se että sokeria pitää laittaa vähintää kaksinkertane annos että valmistettava juttu maistuu jollekki. tän viisauden mulle opetti riku ja toni. onneks satuin muistamaan sen kun tein tätä ja pistin hieman liikaa sokeria, ekat 2dl jauhojen joukkoo ja toiset munasokerivaahtoon, johon ois kuulunu ne ainoot 2dl sokeria...

jauhoseos ja suklaaseos sekotetaan vuorotellen munasokerivaahtoon
irtopohjavuoka, siihen margariinia ja jauhoja!
ja sitten koko komeus jauhotettuun vuokaan ja uuniin, 200astetta ja n. 18min
ja lopputuloshan oli aivan loistava! täydellinen, iskäki jopa sano että tää on hyvää ja parempaa ku se mutakakku mitä se on joskus aiemmi syöny (ihme, yleensä se vaa dissaa mua!!) että ei muuta kun bon appetit!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti